Σχολη ΣΤΕΦ
Τμημα Μπουγατσοκομιας.
Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονικης
Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στον δυσκολο και απαιτητικο τομεα της μπουγατσας. Στοχος ειναι να καταστησει τους σπουδαστες ικανους να επιβιωσουν απο τον ανταγωνισμο,να εφαρμοσουν και να προωθησουν νεες τεχνιkες και καινοτομιες.
Κωδικός Μηχανογραφικού: 666
Διάρκεια φοίτησης: 4 εξάμηνα (συμπεριλαμβάνεται ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας).
Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*):
Νεες τεχνικες Κοπης υψηλης τεχνολογιας, Εμπορια και Διαφημιση.
(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Bougatsa specialists.
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων:
Σε υπηρεσίες του Υπουργείων Υγειας
Σε εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο τη κοπη και παρασκευη της μπουγατσας
Καθηγητές στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
Ελεύθεροι επαγγελματίες.
Επαγγελματικά Δικαιώματα: Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.
Με την υπ’ αριθμ. 678/2005 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώθηκε η παρ. 2 του άρθρου 1 του Προεδρικού Διατάγματος (Π. Δ.) 318/1994.
Παραμένουν σε ισχύ οι παράγραφοι 1, 3 και 4 του άρθρου 1, καθώς και το άρθρο 2 του Π. Δ. 318/1994 (Φ.Ε.Κ. 167 Α΄/17-10-1994).
Πρόκειται να εισαχθούν για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Τ.Ε.) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων του Τμήματος (καθώς και άλλων τμημάτων) για την συγκρότηση των τελικών Προεδρικών Διαταγμάτων με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα.
Το τμήμα βρίσκεται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (σ.σ. Που αλλου).
Προγραμμα σπουδων:
Τελευταια ανανεωση προγραματος σπουδων 2010 απο το συμβουλιο του κωλοπαίδεια
Τμημα Μπουγατσοκομιας.
Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονικης
Σκοπός - Αντικείμενο Σπουδών: Έχει ως αποστολή να προάγει, με τη διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα, την ανάπτυξη και τη μετάδοση των γνώσεων στον δυσκολο και απαιτητικο τομεα της μπουγατσας. Στοχος ειναι να καταστησει τους σπουδαστες ικανους να επιβιωσουν απο τον ανταγωνισμο,να εφαρμοσουν και να προωθησουν νεες τεχνιkες και καινοτομιες.
Κωδικός Μηχανογραφικού: 666
Διάρκεια φοίτησης: 4 εξάμηνα (συμπεριλαμβάνεται ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης και εκπόνησης πτυχιακής εργασίας).
Μεταπτυχιακά Προγράμματα που προσφέρει το τμήμα (*):
Νεες τεχνικες Κοπης υψηλης τεχνολογιας, Εμπορια και Διαφημιση.
(*) "Έδρα": Το τμήμα είναι η έδρα του μεταπτυχιακού προγράμματος, "Συμμετέχει": Το τμήμα συμμετέχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Bougatsa specialists.
Επαγγελματικές δυνατότητες αποφοίτων:
Σε υπηρεσίες του Υπουργείων Υγειας
Σε εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο τη κοπη και παρασκευη της μπουγατσας
Καθηγητές στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.
Ελεύθεροι επαγγελματίες.
Επαγγελματικά Δικαιώματα: Το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων του τμήματος παραμένει σε εκκρεμότητα.
Με την υπ’ αριθμ. 678/2005 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ακυρώθηκε η παρ. 2 του άρθρου 1 του Προεδρικού Διατάγματος (Π. Δ.) 318/1994.
Παραμένουν σε ισχύ οι παράγραφοι 1, 3 και 4 του άρθρου 1, καθώς και το άρθρο 2 του Π. Δ. 318/1994 (Φ.Ε.Κ. 167 Α΄/17-10-1994).
Πρόκειται να εισαχθούν για συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Σ.Α.Τ.Ε.) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των Πτυχιούχων του Τμήματος (καθώς και άλλων τμημάτων) για την συγκρότηση των τελικών Προεδρικών Διαταγμάτων με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα.
Το τμήμα βρίσκεται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (σ.σ. Που αλλου).
Προγραμμα σπουδων:
Τελευταια ανανεωση προγραματος σπουδων 2010 απο το συμβουλιο του κωλοπαίδεια
1o εξαμηνο | |||||||
Μαθημα | Ωρες | Φορτος Εργασιας | Ειδος μαθηματος | Διδακτικες μοναδες | |||
Θεωρια | Εργ. | Σ. | |||||
Διαμορφωση χωρις αφαιρεση υλικου | 5 | | 5 | 20 | Υ | 5 | |
Υδραυλικη μεταδοση γεμισης | 5 | 2 | 7 | 10 | Υ | 5 | |
Τεχνολογια εργαλειων κοπης | 3 | 5 | 8 | 10 | Υ | 10 | |
Στατικη ζυμης | 5 | | 5 | 20 | Υ | 10 | |
Συνολο | 18 | 7 | 25 | 60 | | 30 |
2o εξαμηνο | |||||||
Μαθημα | Ωρες | Φορτος Εργασιας | Ειδος μαθηματος | Διδακτικες μοναδες | |||
Θεωρια | Εργ. | Σ. | |||||
Προσομοιωση φυσικων διεργασιων γυρω απο την μπουγατσα-Matlab | 5 | | 5 | 10 | Υ | 2 | |
Εφαρμοσμενη μπουγατσολογια | 5 | 2 | 7 | 10 | Υ | 5 | |
Αντοχη-Δυναμικη Φυλλου | 5 | 3 | 8 | 10 | Υ | 13 | |
Υβριδικες μπουγατσες | 5 | | 5 | 20 | Υ | 10 | |
Συνολο | 20 | 4 | 25 | 50 | | 30 |
3o εξαμηνο | |||||||
Μαθημα | Ωρες | Φορτος Εργασιας | Ειδος μαθηματος | Διδακτικες μοναδες | |||
Θεωρια | Εργ. | Σ. | |||||
Τεχνολογια Κοπης | 5 | 2 | 7 | 20 | Υ | 10 | |
Αρμεγμα Γιδας-Ποιοτικος ελεγχος | | 5 | 5 | 10 | Υ | 10 | |
Τεχνολογια ψησιματος | 3 | 5 | 8 | 10 | Υ | 10 | |
Θερμοδυναμικη φυλλου | 5 | | 5 | 20 | Υ | 10 | |
Συνολο | 13 | 12 | 25 | 60 | | 30 |
4o εξαμηνο | |||||||
Μαθημα | Ωρες | Φορτος Εργασιας | Ειδος μαθηματος | Διδακτικες μοναδες | |||
Θεωρια | Εργ. | Σ. | |||||
Ζαμπον Κασσερι | 10 | | 10 | 20 | Υ | 20 | |
Υπερπληρωτες γεμισης | 5 | 2 | 7 | 10 | Υ | 5 | |
Σχεδιασμος σε CAD | 3 | 5 | 8 | 10 | Υ | 5 | |
Μπουγατσομαχαιρα | 5 | | 5 | 20 | Υ | 10 | |
Συνολο | 23 | 7 | 30 | 60 | | 30 |
Μαθηματα Επιλογης (προαιρετικα)
Ιστορια Φυλλου
Ιστορικη αναδρομη μπουγατσας (απο την μπουγατσα με τυρι στην ζαμπον κασσερι)
Οργανωση παραγωγης
Καινοτομιες στον Χωρο της μπουγατσας (στριφτη, κανονικη, διπλο φυλλο, τορνευση φυλλου)
Καρρικευματα
Κοπη με Λειζερ
Νεες Τεχνολογιες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου