Καλωσορισμα του ιδρυτη
Καλως ηρθατε στην trollopedia,την εγκυκλοπαιδεια που ολοι μπορουν να γραψουν...την μαλακια τους.
Η κωλοπαιδεια ειναι ενα non-profit project για να βγαλουμε την χολη μας και να ξεδωσουμε.
Η ελληνική trolloπαίδεια χρειάζεται την εθελοντική σας συνεισφορά για να αναπτυχθεί.Αν βρήκατε κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει αλλά είναι ανεπαρκές,στ αρχιδια μας. Αν γνωρίζετε καλά κάποιο θέμα,μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο άρθρο από την αρχή και να το βαλετε στον κώλο σας.Ακόμα και απευθείας μεταφράσεις άρθρων από εκδόσεις της trolloπαίδειας σε άλλες γλώσσες τις γραφουμε στα παπαρια μας.Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες και καλό γράψιμο (ξερετε που)!
Μετα τιμης
Μιχαλης Aναστασιοπουλος
Καθηγητης Μπουγατσοκομιας,ing,phd, std,HIV,pdf,omg,gtp,lol.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚομΜΟΥΝΙστικο Κομμα Ελλαδος

Το ΚομΜΟΥΝΙστικό Κόμμα Ελλάδας είναι ελληνικό σταλινικο κόμμα. Ιδρύθηκε το 1918 και είναι το μακροβιότερο απ' τα πολιτικά κόμματα που δρουν στην Ελλάδα καθώς και το ποιό απαρχαιομένο καθώς οι ιδέες τους και πράξεις τους είναι οι ίδιες από την ημέρα της ίδρυσης του. Σήμα του είναι το σφυροδρέπανο.
Είναι από τα λίγα σε απήχηση κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης που δεν ακολούθησαν τη γραμμή του ευρωκομμουνισμού, γιατί υπάρχουν ακόμα μερικοί ξεχασμένοι στον 20 αιώνα.
Σήμερα, το ΚΚΕ είναι το τρίτο σε αριθμό εδρών κόμμα στην Ελληνική Παιδική Χαρά, με 21 ζόμπι [2], και ασκεί επιρροή μόνο στο ΠΑΜΕ και την ΚΝΕ που αποτελούνται από υποστηρικτές του κόμματος και νοσταλγοί των γκουλάγκ.
Στο ευρωμπασκετ συμμετέχει στην ομάδα ανδρών του ΠΑΟ.


Η πολιτική του ΚΚΕ την δεκαετία του 1930

Είναι ακριβώς η ίδια με σήμερα. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929 επιδείνωσε σημαντικά τους όρους ζωής του ελληνικού λαού και οδήγησε σε ένα πρωτοφανές κύμα αιματηρών απεργιακών κινητοποιήσεων, στο οποίο πρωτοστάτησε το ΚΚΕ. Οι απεργίες και οι (ειρηνικές) πορείες είναι η βασική ασχολία των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των φοιτητών της ΚΝΕ.
Το Γενάρη του 1930, εν μέσω πρωτοφανούς απεργιακού αναβρασμού, η 3η Ολομέλεια της ΚΕ έριξε το σύνθημα για γενική πολιτική απεργία και εγκαθίδρυση του στρουμφοχωριού. Τελικά η προσπάθεια για κήρυξη πολιτικής απεργίας απέτυχε, το απεργιακό κίνημα γρήγορα υποχώρησε και το κόμμα έχασε σημαντικό κομμάτι της επιρροής του στο λαό.

Εθνική Αντίσταση και Εμφύλιος

Λίγες μέρες μετά την κήρυξη πολέμου απ' την Ιταλία, ο γενικός κωλοτούμπας Νίκος Ζαχαριάδης, ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή, κάλεσε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τον κατακτητή[13]. Tο Νοέμβριο του 1940 ο Ζαχαριάδης αλλάζει γραμμή και χαρακτηρίζει τον αγώνα στην Αλβανία ιμπεριαλιστικό που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μοναρχοφασιστών και καλεί τους μαχόμενους Έλληνες να στραφούν κατά του Μεταξά επιδιώκοντας "έντιμη" ειρήνη με τους Ιταλούς με τη διαμεσολάβηση της ΕΣΣΔ (βλέπε 2η επιστολή Ζαχαριάδη). Η αλλαγή πλεύσης του Ζαχαριάδη πιθανώς να οφείλεται σε επίκριση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς ίσχυε ακόμα το Σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ μεταξύ Χίτλερ και Στάλιν.[εκκρεμεί παραπομπή] Τον Σεπτέμβριο του 1941 το ΚΚΕ προχώρησε στη δημιουργία του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου που με τη σειρά του ίδρυσε τη νεολαία της ΕΠΟΝ και τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΛΑΣ) και 2-3 χιλιάδες ακόμα οργανώσεις. Στις οργανώσεις αυτές εντάχθηκε πλήθος λαού και το ΕΑΜ έγινε η μαζικότερη αντιστασιακή οργάνωση, στην οποία μάλιστα συμμετείχε πλήθος μη κομμουνιστών. Σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες αντιστασιακές δυνάμεις, ο ΕΛΑΣ έδωσε μάχες κατά δυνάμεων των κατοχικών στρατευμάτων και κατάφερε να ασκήσει εξουσία σε μεγάλο μέρος της ελληνικής υπαίθρου. Σημαντικότερη ενέργεια γενικώς θεωρείται η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Ενώ η απελευθέρωση της χώρας πλησίαζε, ο ΕΛΑΣ συγκρούστηκε με τις υπόλοιπες αντιστασιακές οργανώσεις της χώρας γιατί δεν του έδιναν τα copyrights του αγώνα (κάτι τέτοιο συμβαίνει ακόμα και σήμερα στους δρόμους).

Η πρώτη περίοδος

Η πρώτη περίοδος του κόμματος ήρθε περίπου την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ήταν μια δύσκολη περίοδος με πολύ αίμα (απο κει και τα επίσημα χρώματα) και πόνο. 

Από τις πολλές παραισθήσεις απ τα παυσίπονα, πιστεύουν ότι συμμετείχαν στα γεγονότα του πολυτεχνείου και στην πτώση της χούντας.  Γι αυτό και τόσα χρόνια νομίζει ότι έχει τα copyrights στις πορείες, τις διαδηλώσεις και τους αγώνες γενικά. (Επίσης ρόλο στα παραπάνω έπαιξαν και τα φάρμακα που πήρε όταν έπαθε μαγουλάδες).

 

Η περίοδος του Ενιαίου Συνασπισμού

Το 1989 ήρθε μια ακόμη δύσκολη περίοδος στο ΚΚΕ και στη βάση του Κοινού Πορίσματος ΚΚΕ-ΕΑΡ συγκροτήθηκε ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου ως συμμαχία ανάμεσα στο ΚΚΕ, την ΕΑΡ (μετεξέλιξη του ΚΚΕ Εσωτερικού)και άλλες μικρότερες οργανώσεις της Αριστεράς οι οποίες του κρατούσαν το χέρι στις δύσκολες ώρες.
Ο Συνασπισμός συμμετείχε για τρεις μήνες από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση Τζαννετάκη με σκοπό την, και καλά, άρση της ασυλίας του Ανδρέα Παπανδρέου και την παραπομπή του σε δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά και έξι μήνες στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΚΚΕ/ΕΑΡ). Σκοπός της συγκυβέρνησης -σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία του ΚΚΕ- ήταν η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Παπανδρέου και η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο, γιατί αν δεν σχηματιζόταν Κυβέρνηση και ξαναπροκηρύσσονταν εκλογές, θα παραγραφόταν κατά το Σύνταγμα η οποιαδήποτε ευθύνη Υπουργού ή Πρωθυπουργού της προπερασμένης βουλευτικής περιόδου. Επίσης, συμμετείχε για έξι ακόμη μήνες στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα. Στην πραγματικότητα ήταν η μόνη ευκαιρία του ΚΚΕ να μπει στην αξουσία και την έπιασε απ τα μαλλιά.

Η διάσπαση του 1989

Η διάσπαση του 1990

Η διάσπαση του 1992

Η διάσπαση του 1993

Η διάσπαση του 1996

Η διάσπαση του 1999

Η διάσπαση του 2000

Η διάσπαση του 2001

Η διάσπαση του2004

.

.

.

.

Βασικά υπήρξαν πάρα πολλές διασπάσεις και βαριόμαστε να τις αναφέρουμε όλες

 

Πρόγραμμα

Το τρέχον Πρόγραμμα[39]του ΚΚΕ είναι αυτό που ψηφίστηκε στο 1ο Συνέδριο[40], τον Μάη του 1918 και από τότε δεν έχει αλλάξει, και οι βασικοί του άξονες είναι οι εξής:
Ο χαρακτήρας της εποχής που ζούμε ορίζεται ως ιμπεριαλιστικός και ο ελληνικός καπιταλισμός εκτιμάται ότι βρίσκεται σε ενδιάμεση και εξαρτημένη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Το ΚΚΕ στηρίζει την απεξάρτηση απ τα ναρκωτικά της χώρας, γιατί τα ναρκωτικά δεν είναι η λύση.
Θεωρείται ότι έχει ωριμάσει η αναγκαιότητα για μια άλλη εξουσία, που αναφέρεται στα παραμμύθια ως Λαϊκή Εξουσία και θα έχει σοσιαλιστικό χαρακτήρα. Η εξουσία αυτή θα προκύψει επαναστατικά, μια μέρα καθώς θα πίνουμε τον καφέ μας στα γραφεία του κόμματος και θα πραγματοποιηθεί από το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο (ΑΑΔΜ), μια συμμαχία αποτελούμενη από τις τάξεις και τα κοινωνικά στρώματα του ΚΚΕ και μόνο του ΚΚΕ, δηλαδή αυτούς που ψηφίζουν ΚΚΕ, τα μικρομεσαία στρώματα του χωριού και της πόλης, τη νεολαία, τις γυναίκες στην οποία θα ηγείται το ΚΚΕ και η συντρόφισσα Αλέκα.
Η εξουσία αυτή θα οργανώσει την κοινωνία και την οικονομία προς όφελος του κόμματος κοινωνικοποιώντας τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και ωθώντας τους μικροπαραγωγούς σε συνεταιρισμούς, από τα οποία το κέρδος θα το παίρνει το κόμμα για προπαγανδιστικές δρασεις και θα έρθει σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους διεθνείς οικονομικούς ή στρατιωτικούς τους οργανισμούς, όπως η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τους ghostbusters, τον Μαυρο Πιτ και τους 7 νανους. Η Bad Company του κόμματος θα έρθει αντιμέτωπη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά με τόλμη και γοητεία θα χτίσει το σοσιαλιστικό οικοδόμημα που ονειρεύτηκε ο Στάλιν όταν έστελνε στα γκουλάγκ τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου