Καλωσορισμα του ιδρυτη
Καλως ηρθατε στην trollopedia,την εγκυκλοπαιδεια που ολοι μπορουν να γραψουν...την μαλακια τους.
Η κωλοπαιδεια ειναι ενα non-profit project για να βγαλουμε την χολη μας και να ξεδωσουμε.
Η ελληνική trolloπαίδεια χρειάζεται την εθελοντική σας συνεισφορά για να αναπτυχθεί.Αν βρήκατε κάποιο άρθρο που σας ενδιαφέρει αλλά είναι ανεπαρκές,στ αρχιδια μας. Αν γνωρίζετε καλά κάποιο θέμα,μπορείτε να ξεκινήσετε ένα νέο άρθρο από την αρχή και να το βαλετε στον κώλο σας.Ακόμα και απευθείας μεταφράσεις άρθρων από εκδόσεις της trolloπαίδειας σε άλλες γλώσσες τις γραφουμε στα παπαρια μας.Διαβάστε τις σχετικές οδηγίες και καλό γράψιμο (ξερετε που)!
Μετα τιμης
Μιχαλης Aναστασιοπουλος
Καθηγητης Μπουγατσοκομιας,ing,phd, std,HIV,pdf,omg,gtp,lol.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Project ελληνικη κλανια μερος 3ο

Τι ειναι η ελληνικη κλανια:

Ύστερα από την λήψη πληθώρας μηνυμάτων στα οποία εκφράστηκαν ποικίλες απορίες σχετικά με την οργάνωση, την δομή αλλά και το υπόβαθρο της Ελληνικής Γροθιάς, κρίθηκε σκόπιμο να προσφερθούν κάποιες απαντήσεις στις συχνότερες απορίες που λάβαμε. Μου εδόθη η εξουσιοδότηση να πράξω επί του θέματος και να προσφέρω απαντήσεις ώστε να υπάρξει μια κατανόηση των φίλων μας σχετικά με αυτήν την κίνηση. Διευκρινίζεται ρητώς ότι δεν δύναμαι να προσφέρω απαντήσεις σε όλες τις απορίες που έχουν εκφραστεί, τουλάχιστον όχι σε ηλεκτρονική μορφή.



    Ερ.1 Η Ελληνική Γροθιά είναι απλά μια ιστοσελίδα ή κάτι παραπάνω;

Απ. Η Ελληνική Γροθιά αποτελεί μια ιδιόμορφη πατριωτική οργάνωση της οποίας η ίδρυση είναι κατά πολύ προγενέστερη της κατασκευής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Αξίζει δε να διευκρινιστεί ότι υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει, από μερίδα μελών της οργάνωσης, αντίθεση στην δημιουργία της ιστοσελίδας καθώς η παρουσία μας στο κόσμο του διαδικτύου μας κάνει εν δυνάμει πλεονάζοντα «γνωστούς» από όσο είναι το επιθυμητό.



    Ερ.2 Ποιά η έννοια της «ιδιόμορφης» οργάνωσης;

Απ. Η επιλογή της έννοιας «ιδιόμορφη οργάνωση» έχει ως σκοπό να εκφράσει το «ίδιον» της μορφής και της δομικότητος της Ελληνικής Γροθιάς και να καταδείξει με τον λακωνικότερο τρόπο την φιλοσοφία λειτουργίας της η οποία ακολουθεί τακτική πέραν της συνήθους. Το ιδιόμορφο της οργάνωσης είναι η ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΣ που τηρείται σε όλες τις εκφράσεις των δράσεων της.



    Ερ.3 Με την ύπαρξη ιστοσελίδας και ομάδων στο διαδίκτυο τι μυστικότητα κρατάτε;

Απ. Πρέπει να κατανοηθεί ότι το όραμα και η φύση του σχεδιασμού των σκοπών της οργάνωσης ήταν μακροχρόνιος, αργός και μεθοδικός με γνώμονα την σταθερή αλλαγή των υφιστάμενων δεδομένων. Η απότομη επίσπευση των πρακτέων από την αντίπερα όχθη, οδήγησε τους συντονιστές της οργάνωσης στην κατανόηση ότι δεν ήταν πλέον εφικτός ένας ορίζοντας 20 και 30 ετών σχεδιασμού διότι λόγω της απότομης αυτής αλλαγής οι πιθανότητες σε 20 έτη να υφίσταται ακόμη το Ελληνικό Έθνος, η Ελλάδα μας, είναι πλέον μηδαμινές. Με αυτόν τον γνώμονα επήλθε η απόφαση αυτού του ανοίγματος στο ευρύ κοινό, συντηρώντας όμως το ιδιόμορφο της οργάνωσης.



    Ερ.4 Μα έχουμε δει κάποια μέλη σας σε πορείες και δράσεις.

Απ. Ναι. Είναι εκ φύσις αδύνατον όσο μυστική και αν είναι μια οργάνωση να μην έχει επαφές με τον κόσμο. Πρέπει πάντα να υπάρχουν κάποιοι που να ομιλούν εκ μέρους της οργάνωσης αυτής στις διάφορες δράσεις και γεγονότα. Εξ ανάγκης λοιπόν κάποια συγκεκριμένα μέλη πήραν το κίνδυνο της γνωστοποίησης της ιδιότητος τους. Εν κατακλείδι το δίκοπο της καταστάσεως δεν επιτρέπει να προβεί σε φανερές δράσεις η πλειοψηφία των μελών.



    Ερ.5 Γιατί τόση μυστικότητα;

Απ. Από την μια μπορεί ένα κόμμα ή ένα κίνημα να χρειάζεται μαζικότητα αλλά μια ιδιόμορφη οργάνωση σαν την Γροθιά χρειάζεται ποιότητα και η ποιότητα για να κατακτηθεί και να συντηρηθεί χρειάζεται μυστικότητα.
Από την άλλη θεωρούμε την ανωνυμία δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Η περιφρούρηση των προσωπικών μας δεδομένων, κατά εμάς, είναι η πρώτη πράξη αντίστασης και ανατροπής του κατεστημένου.



    Ερ.6 Ποιος ο σκοπός της οργάνωσης αυτής;

Απ. Σκοπός της Ελληνικής Γροθιάς είναι όσα αναφέρονται στην Ιδεολογική της Διακήρυξη.



    Ερ.7 Πως γίνεται κάποιος μέλος της οργάνωσης;

Απ. Πρέπει να είναι απαραίτητα άνδρας άνω των 24 ετών, να έχει συγκεκριμένα πιστεύω, να αποδέχεται την Ιδεολογική Διακήρυξη και να ακολουθήσει «κάποια» διαδικασία.



    Ερ.8 Τι πρόβλημα υπάρχει με τους νέους και τις γυναίκες;

Απ. Κανένα, ωστόσο οι πρακτικές της οργάνωσης είναι ιδιαίτερες και η παρουσία γυναικών ή νέων ατόμων δημιουργούν προβληματισμούς που πολύ εύκολα καταλήγουν σε τραγελαφικές καταστάσεις και διάλυση του απορρήτου. Παρόλα ταύτα υπάρχει το γυναικείο στοιχείο στην Ελληνική Γροθιά, το οποίο προσφέρει στον αγώνα μας, απασχολείται όμως σε συγκεκριμένες θέσεις, όπως υπάρχει και τμήμα νεολαίας. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι λέγοντας συγκεκριμένες θέσεις εννοούμε πως οι γυναίκες και η νεολαία δεν έχει καμία επαφή με τον ανδρικό κορμό της οργάνωσης.



    Ερ.9 Ποιος ηγείται της οργάνωσης;

Απ. Στην Ελληνική Γροθιά δεν υπάρχει αρχηγός. Αρχηγός μας είναι το κοινό μας όραμα το οποίο εκφράζεται στην ιδεολογική μας διακήρυξη. Δεν έχω όμως εξουσιοδότηση να αποκαλύψω περισσότερα για αυτό.



    Ερ.10 Πόσοι είστε;

Απ. Είναι ευνόητο ότι είναι αδύνατον κάποιος, είτε είναι μέλος της οργάνωσης είτε όχι, να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Οι λόγοι είναι ιδεολογικοί. Θα αρκεστώ να πω ότι είμαστε όσοι πρέπει.



    Ερ.11 Έχετε σχέση με την ομάδα “Ε”; Η δομή σας θυμίζει την οργάνωση αυτή.

Απ. Όχι. Δεν έχουμε γνώση καν περί υπάρξεως της “Ε” και τους πιθανούς σκοπούς που μπορεί να έχει. Η ύπαρξη ομοιότητας στις δομές μας δεν σημαίνει τίποτα. Ούτως ή άλλως σημασία δεν έχει το ποιος έχει μια καλή ιδέα αλλά και το ποιος την εφαρμόζει. Δεν έχω γνώση του αν οι ιδρυτές της οργάνωσης μας μιμήθηκαν την “Ε”, ξέρω όμως με σιγουριά ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτήν και καμία επαφή. Άλλωστε ρητό μας είναι να μην περιμένουμε βοήθεια από κάπου… αλλού. Ας ξεκινήσουμε την προσπάθεια να σωθούμε μόνοι μας και αν έρθει βοήθεια από κάπου θα είναι καλοδεχούμενη. Αλλά ας ξεκινήσουμε να προσπαθούμε να σωθούμε μόνοι μας για την περίπτωση που…, η βοήθεια, δεν έρθει …



Εν κατακλείδι, δεν είμαστε κόμμα και δεν επιζητούμε την ψήφο σας. Δεν θέλουμε τα χρήματα σας και δεν επιδιώκουμε να γίνετε μέλη μας. Έχουμε  ιδέες, όραμα , πολεμάμε για αυτά και απλά σας προετοιμάζουμε όσο είναι εφικτό για να έχετε γνώση του τι πραγματικά συμβαίνει γύρω σας.

Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι να αγωνίζεστε όσο μπορείτε σε όποιο τομέα και αν βρίσκεστε στον καλό αγώνα. Αν το κάνετε αυτό είστε ήδη Γροθιά.

Εμείς έχουμε ήδη αφιερώσει την ζωή μας στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με ευχαρίστηση μέχρι την τελική νίκη.

Γένοιτο+

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου